Antischuim

Schuim is een hardnekkig probleem voor mest opslag/verwerkers, maar ook complex in zijn samestelling. Antischuim max is een middel dat speciaal ontwikkeld is voor de schuimvorming bij mest en vermindert/verhindert de vorming van schuim. Het heeft een oppervlaktespanning verlagende werking en een structuurmolecuul voor de verstoring van het oppervlakte van de betreffende schuimstructuur.

Basis van vetzuren, vettige alcoholen en sliconen

De basis van Antischuim max is de synergie die gevonden is in onze unieke samenstelling. De combinatie van werkzame stoffen van dit product is speciaal ontwikkeld om een maximale werking in het specifieke milieu binnen de mest te verkrijgen.

Voorkom onraad en zet het product op voorraad

Schuimvorming is bijna bij elke mest opslag/verwerker bekend. Voorbeelden van vervelende situaties die kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld putten die overlopen, leidingen die volkomen, stank (CH4, H2S, HCN), roosters worden glad en extra ontstekingsdruk bij de poten van de dieren. Door toevoeging van antischuim kan de schuimvorming verminderd en zelfs vermeden worden.

Speciaal voor mest

In de mest heerst een bepaalt milieu die voor vele antischuimmiddelen een negatieve werking hebben en onder bepaalde omstandigheden zelfs bij een overdosis hiervan schuimvorming kunnen creëeren. Antischuim max is specifiek samengesteld voor het milieu in de mest (Ph, temp, zouten, viscositeit en de biologie).

Getest op de biologie

Antischuim max is op lab schaal getest op de biologie en langdurig getest bij verschillende mestkelders. Geen van de testen wees op een nadelige reactie voor de biologie, maar wel een uiterst sterke en directe werking van het product.

Bevorder de mengbaarheid

De oppervlakte spanning wordt verlaagd door de antischuim, maar ook de samenstelling zelf zorgt voor een gemakkelijkere menging van de mest.

Toepassing:

  • Stalroosters
  • Mestput
  • Tankwagen
  • Mesttank

Dosering:

1 ltr. verdunnen op 5-10 ltr om te vernevelen over de mest, rooster of schuimvorming.
Voor de tankwagen of mesttank onverdunt toevoegen en voldoende mixen.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.